Monday, August 29, 2011

Salam Lebaran

Assalamualaikum, salam sejahtera, salam 1 Malaysia.

Di kesempatan ini, saya mewakili para admin blog OASiS, ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, khusus kepada seluruh warga ASiS, sama ada yang masih bersama ASiS ataupun pernah bersama ASiS suatu ketika dulu.Selepas sebulan umat Islam berpuasa, tentunya hari raya Aidilfitri diraikan sebagai tanda kemenangan, setelah sebulan menahan hawa nafsu dan jugak menahan lapar dan dahaga. Tibanya Syawal, diharapkan agar kita menjadi insan yang lebih baik setelah tamat 'pengajian' di 'sekolah' Ramadhan.

Sempena musim perayaan ini, ambillah kesempatan untuk menziarahi kaum keluarga, kaum kerabat dan juga sahabat handai, supaya hubungan silaturrahim dapat diteguhkan. Yang jauh didekatkan, yang dekat dieeratkan. Bagi yang memandu pulang ke kampung, pandulah dengan berhati-hati, semoga selamat sampai walau ke mana jua pun destinasi yang dituju. Jangan jadikan jalan raya sebagai pusara maut.

Antara ucapan yang telah disampaikan oleh warga ASiS di group rasmi ASiS di Facebook, rangkumannya:

Ustaz Khiruddin, Timbalan Pengetua (Hal Ehwal Murid):

Salam dari perantauan pun ada, ini dari saudara Nadly Aizat, batch ke-2:


Guru yang pernah berkhidmat di ASiS juga tidak ketinggalan memberi ucapan. Puan Syazliyana Sahrani, bekas kaunselor ASiS, berkhidmat dari 2009 - 2011, kini berkhidmat di SM Sains Tuanku Munawir (SASER).


Sebagai tanda ingatan buat kita, jangan alpa dalam kemeriahan Aidilfitri. Ingatan dari Nur Mohamad Adli, batch ke-4:


Bekas pelajar yang bukan Islam turut sama mengucapkan Selamat Hari Raya.

Veylan Kumar, batch ke-6.

Calvin Yong, batch ke-5.


Antara ucapan lain pula:

Dari Ahmad Amzar Ahmad Azlan, batch ke-5:


Muhammad Nurfahmin (Muhammad Peacemaker), batch ke-7:


Muhammad Aliff Fauzan, batch ke-9:


Akhir kalam, semoga hari raya kali mendatangkan semangat dan inspirasi kepada kita, supaya menjadi insan yang lebih bertakwa kepada Allah S.W.T., mudah-mudahan kita beroleh keberkatan daripadaNya. Salam Lebaran buat seluruh warga ASiS!

MUHAMMAD RASHDAN BIN ROSLAN
OASiS0809

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails